Street Art binnen een concept van een energetische tuin in woonzorgcentrum.

Vandaag bracht WellBeingDesign even een bezoek aan de energetische tuin van De Waterdam een woonzorgcentrum in de Wijk Barnum, in de Stad Roeselare. Sedert kort brengt een prachtig Street Art project van het Nederlandse kunstenaarsduo Telmo & Miel op één van de gevels van de stadscampus van AZ Delta, een absolute meerwaarde aan de energetische tuin van De Waterdam. Dit is een concreet voorbeeld van wat omgevingswelbevinden kan zijn, en dat om een 8-tal verschillende redenen. Het kunstwerk van achttien op zestien meter is een verlengstuk van de tuin van rusthuis De Waterdam. 

WellBeingDesign vertrekt vanuit de wetenschap van welbevinden, en verwelkomd dergelijke initiatieven. Voor ons is het belang en de kennis om te investeren en in te zetten op omgevingswelbevinden en de kracht van omgevingswelbevinden nog veel te weinig bekend, bij overheidsorganen en ondernemingen.

De grijze zijgevel van één van de gebouwen van het Ziekenhuis AZ Delta Campus Bruggesteenweg werd grondig aangepakt, nadat een werkgroep van bewoners, familieleden, vrijwilligers van het woonzorgcentrum en buren en personeelsleden hun advies hierover verstrekten.

Het werk getuigd van een ongelofelijke dynamiek die past binnen de energetische tuin.

Meer info nodig?