De snelgroeiende rol van wereldwijde gezondheidsdiplomatie om het lijden van kankerpatiënten in lage- en middeninkomenslanden te verlichten

Op 9 maart 2020 verscheen een artikel in International Health van de Universiteit van Oxford. Lex Corijn studeerde in 2019 de piloot-opleiding Global Health Diplomacy (juni – september 2019). In opvolging van deze gecertificeerde opleiding volgden enkele academische publicaties. Het was een eer om hieraan mee te schrijven: 

Het abstract van dit Engelstalig artikel onder de titel: “De snelgroeiende rol van wereldwijde gezondheidsdiplomatie om het lijden van kankerpatiënten in lage- en middeninkomenslanden te verlichten” wordt in haar abstract als volgt beschreven:
“De wetenschap van de wereldwijde gezondheidsdiplomatie (GHD) bestaat uit multidisciplinaire, multistakeholder-referenties die bestaan uit nationale veiligheid, volksgezondheid, internationale zaken, management, recht, economie en handelsbeleid. GHD is goed gepositioneerd om een betere en verbeterde hefboomwerking en resultaten van multilaterale belanghebbenden tot stand te brengen bij de preventie en bestrijding van kanker. Het is belangrijk om een bewijsbasis te creëren die gezondheidswerkers in lage- en middeninkomenslanden (LMIC’s) duidelijke en specifieke begeleiding biedt door betrokkenheid van alle belanghebbenden. GHD kan LMIC’s helpen bij het onderhandelen over multilaterale belanghebbenden om preventie, behandeling en palliatieve zorg voor kanker te integreren in hun commerciële en handelsbeleid.”


https://doi.org/10.1093/inthealth/ihaa004

Meer info nodig?