Japanse Makaken ontdekten in 1960 het belang van thermaal baden.

Soms voorzien we ook eens een luchtig weetje. Japanse Makaken, die enkel in de bergen voorkomen in de buurt van stad Onsen, zoeken in de winter de warm waterbronnen op om te baden, en dit tot bijzonder groot genoegen van de toeristen, die maar al te graag de badende apen op pixel vastleggen. De warm waterbronnen heten Jigokudani. Japanse Makaken zijn heel erg slim en sommige ervaringsdeskundigen vertellen ons, dat niet alle apen kunnen genieten van een rustige onderdompeling in het minerale warme water. Er blijkt zelfs een hiƫrarchie te bestaan binnen hun badcultuur. Het makakenpark ligt in Yamanouchi, in Shimotakai District in de Nagano Prefectuur. Je kan er met de bus of met de taxi naar toe als je in de buurt bent.

Het kan erg koud worden in de Japanse bergen en in de jaren zestig ontdekten deze apen het belang van het vertoeven in de buurt van deze bronnen. Het verhaal gaat dat de sneeuwapen de mensen copieerden in de jaren zestig. De mens kent het belang van thermaal water al eeuwen lang in vele continenten, maar inmiddels hebben de sneeuw-apen hun eigen warmwater bad.

Wie googelt kan zelfs een webcam vinden, waar je de sneeuw-apen regelmatig kan op zien baden, voornamelijk in de winter.maanden

Meer info nodig?