“Oncopolicy and Global Health Diplomacy in Times of rising populism”

Op 25 februari 2020 verscheen een artikel in de Journal of Public Health Lex Corijn studeerde in 2019 de piloot – opleiding Global Health Diplomacy tussen juni en september 2020. In opvolging van deze gecertificeerde opleiding volgden enkele academische publicaties. Het was een eer om hier aan mee te werken:

“Deel van de opleiding behandelde zeer uitgebreid de problematiek rond niet-overdraagbare aandoeningen, en de bezorgdheid hoe snel deze niet overdraagbare chronische ziekten, een steeds groter aandeel nemen in de pathologie van onze bevolking in Europa, Amerika en andere continenten.

Hoe hier mee om te gaan is een bijzonder grote uitdaging, binnen de traditionele geneeskunde. Maar WellBeingDesign gelooft zeer sterk in het toenemend belang van innovatieve en preventie gezondheidszorg, om de levenskwaliteit van de burgers te waarborgen.

Het abstract van dit Engelstalig artikel onder de titel: “Oncopolicy en mondiale gezondheidsdiplomatie in tijden van toenemend populisme” kan aangekocht worden op deze website:

https://link.springer.com/article/10.1057/s41271-019-00213-1

Meer info nodig?