Naar een Competitief EU in een Groen en Digitale Wereld.

Margrethe Vestager, Executive Vice-President, van de Europese Commissie, hield een key-note speech in het College of Europe, Verversdijk 16, te Brugge onder de titel”Keeping the EU Competitive in a Green and Digital World“.

In haar slotwoord refereerde zij naar de de founding fathers van de Europese Unie, en waarom de EU tot op vandaag een geslaagd project is, die reeds vele uitdagingen niet uit de weg is gegaan, en dat Europa vooral niet moet worden als anderen, maar een weg moet uitbouwen voor haar zelf. Die weg is alles een behalve gemakkelijke weg, en in de speech had ze het over het industrieel beleid van de Unie, de competitie en de mededingingsregels, als mede de impact van steunmaatregelen in ene Europese Unie die Groener, Duurzamer en Digitaler wordt. 

Onder de 400 deelnemers van deze lezing, was WellBeingDesign vertegenwoordigd door Lex Corijn, die na de lezing de kans kreeg om even persoonlijk na te praten met de Europese Vice-President, en van de gelegenheid gebruikt maakt om WellBeingDesign en het belang van de kracht en de wetenschap van welbevinden en gezondheid in een steeds sneller, dynamischer, innovatief, hoogtechnologische wereld aan te kaarten.

Het was een blij terug zien met de Europees Commissaris, want in een vorig leven hebben wij samengewerkt, en konden wij herinneringen van vroeger nog eens ophalen. Ook dat is welbevinden …

Meer info nodig?