World Mental Health Day

10 oktober, een dag waarop we zeker extra aandacht schenken aan geestelijke gezondheid. Dit thema verkrijgt langzaam maar zeker meer aandacht, door tal van iniatiatieven. Voor sommigen moet dit taboe nog doorbroken worden.

Wanneer we over wellbeing praten, en we slaan de literatuur of de media er op na, dan wordt soms de suggestie gewekt dat wellbeing synoniem staat voor mentale gezondheid, of er mischien zich enkel toe beperkt. Mentale gezondheid moet dus tegen het licht gehouden worden in een bredere conext van ons streven naar welbevinden op, llichamelijk, geestelijk, voedings en beweginsvlak.

Verhaal van zelfkennis, we verdrinken in de snelle wereld, cado’s die we ons niet gunnen, de manier hoe we naar onszelf kijken, het is nog altijd us and them verhaal, het overkomt ons allemaal in ons leven, in onze continuum van ons leven. 

Kwestie van de vinger aan de pols te houden, en op een constructieve manier aan de slag te gaan, zodanig dat we de momenten wanneer het minder gaat, we beter verbindingen en bruggen kunnen leggen, naar het volgend ochtengloren, dat we beter in evenwicht zijn, en we ook 

sommige culturen kunnen beter met mental state om dan in andere, in Vlaanderen is dit nog altijd een onbesproken gebeid.

Meer info nodig?