Bewegen+zitten= ergonomie2

Bewegen + zitten = ergonomie2

Wie denkt aan ergonomie op kantoor, blijft vaak hangen bij een op maat afgestelde bureaustoel en een beeldscherm dat op de juiste hoogte staat. Maar er komt zo veel meer bij kijken. Wij geven graag enkele tips om uw medewerkers zo ergonomisch mogelijk aan het werk te houden. 

Ergon betekent werk en nomos betekent wet, met andere woorden de studie die de relatie onderzoekt tussen de mens en zijn werkomgeving. De correcte zithouding, aangepaste ondersteuning om naar een beeldscherm te kijken, op de juiste hoogte zijn primordiaal. Maar naast meubilair en tools, moeten we vooral het accent leggen op geluid, akoestiek, daglicht, ventilatie, beweging, omgeving, sfeer, en niet te vergeten … de prikkels. 

Een vermindering of een correctie op de prikkels zal ons toelaten onze focus, onze aandacht te beheren en ons comfort te optimaliseren. Met een portie gezond verstand, kunnen we onze werkomgeving, zo inrichten, dat we minder energie verlies hebben ten gevolge van afleidingen en inbreuken op ergonomische (basis) behoeften.

Belangrijk is daar waar u werkt, thuis of op het werk, of mobiel dat u vooral nadenkt over hoe u met uw lichaam en uw brein omgaat, zoek comfort op, vermijd te veel prikkels, schrijf geen mails, met muziek in uw oortjes in een ruimte waar een massa fast food aan het eten is. Het klinkt cliche maar het geberud veel sneller dan we allemaal willen toegeven, schept uw eigen sfeer, dat werkt stimulerend en is altijd productiever. 

Meer info nodig?